THY açıkladı: Bilet fiyatları düşecek
Ramazanda süt tüketimine dikkat
Haham Beck: Yahudilere yardımcı olmak için Erdoğan'ın yaptığını yapın
Hulusi Akar Abdullah Gül'e ne dedi?
Yurt dışındaki boşanma davalarının tanınma sorunu giderildi
Moet 1 mei een vrije dag worden?

Moet 1 mei een vrije dag worden?


Maandag 1 mei vieren werkende mensen over de hele wereld de Dag van de Arbeid. Dat doen ze onder andere door in steden als Kaapstad, Londen én in Amsterdam de straat op te gaan om de strijd voor betere arbeidsomstandigheden te vieren.

Karakter Boyutu:

In Europa is 1 mei in bijna alle landen een vrije dag, ook in Duitsland en Frankrijk bijvoorbeeld. Helaas geldt dat niet voor Nederland.

Maar 1 mei wordt zeker wel gevierd. Alweer drie jaar op rij organiseert FNV, de grootste vakbond van Nederland, een feestelijke mars en manifestatie in Amsterdam.

Voorzitter van de FNV, Han Busker: "Jammer genoeg is 1 mei nog geen vrije dag voor iedereen. Ik hoop dat toch heel veel mensen deze dag op een of andere manier laten zien dat we samen sterk staan als werkende mensen."

''Met z’n allen hebben wij voor de 8-urige werkdag gezorgd, voor vakantiedagen en voor een fatsoenlijke beloning. Dat is wat we vieren op deze prachtige dag.''

Sinds kort

Pas sinds een paar jaar vieren we 1 mei in Nederland weer uitgebreider. Daarvoor werd er weinig aan gedaan omdat Koninginnedag op de dag vóór 1 mei was. Nu we Koningsdag eerder in de maand vieren is er weer ruimte om stil te staan bij de betekenis van de Dag van de Arbeid.

Busker: ''Op 1 mei, de dag van de echte banen, gaan we de straat op om te knokken voor echte banen en om onze successen te vieren.''

''Zeker nu we een kabinet dreigen te krijgen met politieke partijen die het niet best voorhebben met zekerheid en echte banen, moeten we weer laten zien dat het de tijd van de vakbond is.''

Meld je hier aan voor de mars die om 13:00 uur start vanaf het Jonas Daniel Meijerplein, bij het Waterlooplein in Amsterdam. Kun je pas na je werk komen? Ook dan ben je van harte welkom op het Museumplein, waar muziek en sprekers voor een feestelijk en strijdbaar programma zorgen tot 19.00 uur.


Tarih: 27.04.2017

Kategori : Nederlands

592


Bu kategorideki diğer haberler: