Ramazanda süt tüketimine dikkat
Haham Beck: Yahudilere yardımcı olmak için Erdoğan'ın yaptığını yapın
Hulusi Akar Abdullah Gül'e ne dedi?
Yurt dışındaki boşanma davalarının tanınma sorunu giderildi
Katliamdan iki gün sonra Papa ses verdi
Temperatuur kan dinsdag oplopen tot ...

Temperatuur kan dinsdag oplopen tot ...


Het zomerweer komt er aan. Een warme zuidelijke wind zorgt er maandag en dinsdag voor dat de temperaturen gaan stijgen. De kans is groot dat de zomerse grens van 25 graden zelfs wordt gepasseerd.

Karakter Boyutu:

Dat stellen meerdere weerdiensten.

Donderdag tikt het kwik in veel delen van het land al de 20 graden aan, voor het eerst in ruim een maand tijd. Dit komt door een lagedrukgebied dat zich ten westen van Frankrijk bevindt.

Wel kunnen zich donderdag en vrijdag nog buien voordoen, vooral in het zuiden, stelt Ben Lankamp van Weerplaza. KNMI geeft voor donderdagmiddag en -avond zelfs code geel af voor de provincies Limburg en Noord-Brabant in verband met onweersbuien met mogelijk hagel. Ook zondag, op Moederdag, is het raadzaam een paraplu bij de hand te houden.

Groot contrast

Maar "de kou is nu inderdaad uit de lucht", bevestigt Harry Geurts van het KNMI. De komende dagen blijft de temperatuur sowieso op niveau. "Maar na het weekend wordt het ook zonnig en droog. Dat we dinsdag ruim boven de 20 graden gaan zitten, is wel zeker."

Het warme weer van begin volgende week vormt een groot contrast met de afgelopen drie weken, die vrij koud waren. Eerder deze week moesten vorstgevoelige planten en automobilisten zelfs nog rekening houden met nachtvorst.


Tarih: 11.05.2017

Kategori : Nederlands

655


Bu kategorideki diğer haberler: