Kuyumcudan 5 milyon euroluk vurgun
Amerika en çok silahı nereye satıyor?
Enver Aysever'den çirkin bir çıkış daha
Türkiye'den Suriyeliler için 'geri dönüş' hamlesi
Ahmet Hakan: CHP o ismi aday gösterecek
Zorgkosten lager uitgevallen

Zorgkosten lager uitgevallen


Voor het vierde jaar op rij zijn de uitgaven aan gezondheidszorg minder gestegen dan waar het kabinet op rekende. De meevaller is 1,8 miljard euro groot, melden Haagse bronnen.

Karakter Boyutu:

De lagere zorgkosten in 2016 komen voor rekening van de zogeheten curatieve zorg, waaronder onder meer ziekenhuizen, geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, wijkverpleging en geestelijke gezondheidszorg vallen. Vooral voor die laatste vier vielen de kosten mee.

Vorig jaar kostte de zorg 66 miljard, blijkt uit het jaarverslag van de Algemene Rekenkamer over de zorg, dat in handen is van de Volkskrant.

Volgens de begroting loopt dat in 2017 op naar 69 miljard. Tot en met 2013 stegen de zorguitgaven harder dan begroot. Dat was een flinke kopzorg voor het kabinet.

Minister Edith Schippers benadrukt dat het is gelukt de zorgkosten in de hand te houden zonder het basispakket te verkleinen.

Ze schrijft het intomen van de uitgaven toe aan de afspraken die ze daarover maakte met zorgverzekeraars en zorgverleners. Ze hoopt de komende tijd weer enkele van deze zorgakkoorden te kunnen sluiten.

Ook de betere rolverdeling tussen ziekenhuizen zou de kosten hebben gedrukt.


Tarih: 17.05.2017

Kategori : Nederlands

508


Bu kategorideki diğer haberler: