Ünlü sosyal medya fenomenlerine dava açıldı
Devlet fırsatçıların ensesinde:: 81 bin 666 ürün denetlendi!
Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğü ve son sözleri ortaya çıktı
'Tüm Yahudilerin ölmesi gerekiyor' diye bağırarak ...
“Para kazandınız” diye arayan olursa dikkat!
Volg dit stappenplan als je jouw eerste huis koopt

Volg dit stappenplan als je jouw eerste huis koopt


Een eerste woning kopen is leuk en spannend tegelijk. Er komt veel op je af. Dat begint met het bekijken van de financiële mogelijkheden en het vinden van de juiste woning. Maar hoe pak je het daarna het beste aan?

Karakter Boyutu:

1. Bekijk jouw financiële mogelijkheden

Als je voor de eerste keer een huis wilt kopen, is het prettig te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt een indicatie van jouw mogelijkheden eenvoudig zelf online berekenen. Voor een persoonlijk hypotheekadvies neem je contact op met een hypotheekadviseur of tussenpersoon.

2. Vind het juiste huis

Als je weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn, kun je op zoek naar een huis. Door een huis te bezichtigen ervaar je pas echt of het aan jouw wensen voldoet. Informeer bij de verkopende makelaar of de verkoper naar eventuele gebreken, raadpleeg het bestemmingsplan en vraag naar eventuele speciale overheidsregels die gelden voor de woning. Een aankoopmakelaar kan jou hierbij helpen.

Tip: Zaterdag 30 september 2017 is de NVM Open Huizen Dag. Tijdens deze dag is het mogelijk om op één dag zonder afspraak meerdere woningen te bekijken. Op funda kun je zien of een huis meedoet.

3. Breng een bod uit

Heb je de juiste woning gevonden? Dan ga je in onderhandeling. Zorg ervoor dat je weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn en bepaal jouw onderhandelingsstrategie voordat je een bod uitbrengt. Na jouw openingsbod kun je van de verkoper een tegenbod ontvangen.

Bepaal van tevoren de hoogte van jouw openingsbod en het maximale bod. Of laat een aankoopmakelaar de onderhandelingen voor je doen. Weet je nog niet zeker of je de financiering rond krijgt of wil je bijvoorbeeld nog een bouwkundig onderzoek laten doen? Neem dat dan als voorbehoud mee in jouw bod.

Als jouw bod geaccepteerd is, teken je de koopovereenkomst. Neem de voorbehouden uit jouw bod op in ontbindende voorwaarden. In deze fase kun je ook al beginnen met het zoeken naar een notaris voor de overdracht van de woning.

4. Regel een hypotheek

Als je de koopovereenkomst hebt getekend, is het belangrijk dat je de hypotheek zo snel mogelijk regelt. Bepaal wat je belangrijk vindt aan een hypotheek. ING heeft de Hypotheek van de Toekomst. Een hypotheek met een lage rente én goede voorwaarden. Want wat als je bijvoorbeeld werkloos of arbeidsongeschikt raakt? Dan wil je een hypotheek die daar rekening mee houdt.

Maak een afspraak met jouw hypotheekadviseur of tussenpersoon en laat je adviseren over een hypotheek die bij jou past, nu en in de toekomst. Houd rekening met de kosten van het hypotheekadvies.

5. Voor je de sleutel in ontvangst neemt

Voor de eigendomsoverdracht zijn er nog een aantal zaken die je moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan woonverzekeringen, maar ook aan het plannen van een eventuele verbouwing. Na een inspectie van de woning tekenen jij en de verkoper de akte van levering bij de notaris. Daarna teken je de hypotheekakte en dan kun jij de sleutel in ontvangst nemen. Een mooi moment, want dan is het huis echt van jou.


Tarih: 2.10.2017

Kategori : Nederlands

605


Bu kategorideki diğer haberler: