Ünlü sosyal medya fenomenlerine dava açıldı
Devlet fırsatçıların ensesinde:: 81 bin 666 ürün denetlendi!
Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğü ve son sözleri ortaya çıktı
'Tüm Yahudilerin ölmesi gerekiyor' diye bağırarak ...
“Para kazandınız” diye arayan olursa dikkat!
Reorganisatie Siemens Hengelo: 600 banen weg

Reorganisatie Siemens Hengelo: 600 banen weg


Het Duitse technologieconcern Siemens sluit zijn vestiging in Hengelo, waar ongeveer zeshonderd mensen werken. De sluiting maakt onderdeel uit van een reorganisatie bij de energie- en gastak van Siemens, waarbij wereldwijd 6900 banen verloren gaan.   

Karakter Boyutu:

Een woordvoerder van het Duitse bedrijf bevestigt dat na berichtgeving van RTV Oost en dagblad Tubantia.
Het personeel wordt vrijdagochtend bijgepraat bij een bijeenkomst in de Grolsch Veste. Daar geeft de topman van de divisie via een videoverbinding uitleg over de sluiting. Of er gedwongen ontslagen vallen, is nog onduidelijk. Het bedrijf wil daar niets over zeggen totdat het personeel is ingelicht. 
Reorganisatie
6.100 van de 6.900 banen verdwijnen in de energie- en gastak. Siemens krijgt de laatste tijd minder opdrachten op dat vlak vanwege de stormachtige opkomst van hernieuwbare energie.
De helft van het massaontslag valt in Duitsland. De rest treft andere delen van het internationaal actieve concern met in totaal zo'n 350.000 werknemers. De afgelopen weken werd er al veel gespeculeerd over de reorganisatie, die nu door Siemens is bevestigd. 
Energie
Volgens directeur personeelszaken Janina Kugel zijn de ingrepen nodig om ervoor te zorgen dat Siemens op het gebied van energie voldoende concurrerend blijft. Het concern is al langer bezig met een transformatie van de bedrijfsstructuur, waarbij verder onder meer de gezondheidstak op eigen benen wordt gezet.
Het is ook niet voor het eerst dat er stevig wordt gesnoeid bij Siemens. Zo kondigde het bedrijf in mei nog een reorganisatie aan bij zijn digitale tak. Daarbij werden 1.700 banen in Duitsland geschrapt en werden duizend arbeidsplaatsen overgeheveld naar externe dienstverleners.
General Electric
Eerder deze week kondigde de Amerikaanse branchegenoot General Electric ook al grootscheepse hervormingen aan. Die gooit het roer flink om. Het industrieel conglomeraat presenteerde een nieuwe strategie, waarbij het zich toelegt op zijn activiteiten op het gebied van luchtvaart, gezondheidszorg en energie. Andere activiteiten zoals de trein- en lichtdivisie gaan in de etalage.


Tarih: 16.11.2017

Kategori : Nederlands

720


Bu kategorideki diğer haberler: