Ünlü sosyal medya fenomenlerine dava açıldı
Devlet fırsatçıların ensesinde:: 81 bin 666 ürün denetlendi!
Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğü ve son sözleri ortaya çıktı
'Tüm Yahudilerin ölmesi gerekiyor' diye bağırarak ...
“Para kazandınız” diye arayan olursa dikkat!
Veel pensioenen dit jaar niet omlaag en omhoog

Veel pensioenen dit jaar niet omlaag en omhoog


De financiële positie van pensioenfondsen is in het vierde kwartaal licht verbeterd. Verlagingen van pensioenen lijken dit jaar niet of nauwelijks aan de orde. Tegelijkertijd is slechts een aantal fondsen in staat om de pensioenen te verhogen.

Karakter Boyutu:

Indexatie, het met de prijzen laten meestijgen van de pensioenen, is voor veel pensioendeelnemers "nog niet in zicht", laat de Pensioenfederatie donderdag weten.
Volgens de koepelorganisatie zijn verder nog niet alle fondsen uit de problemen. "Voor een aantal fondsen geldt dat de licht stijgende lijn de komende jaren verder moet doorzetten om pensioenverlagingen in de toekomst te voorkomen", aldus de Pensioenfederatie.

ABP

De actuele dekkingsgraad van ABP is in het vierde kwartaal van 2017 gestegen van 103,3 procent naar 104,4 procent. De beleidsdekkingsgraad, het gemiddelde van de dekkingsgraden van de afgelopen twaalf maanden, verbeterde ook. Deze graadmeter ging met 2,2 procentpunt omhoog naar 101,5 procent.
De dekkingsgraad is de verhouding tussen het vermogen van een pensioenfonds en de hoogte van de pensioenen die het fonds nu en in de toekomst moet uitkeren. De meeste fondsen moeten een dekkingsgraad van ruim 104 procent hebben.

Net als andere fondsen, profiteerde ABP vooral van rendementen op beleggingen in aandelen en vastgoed. In heel 2017 groeide het vermogen van ABP met 28,7 miljard euro naar 409 miljard euro. Bijna de helft van dit bedrag is in het vierde kwartaal behaald.


Tarih: 1.02.2018

Kategori : Nederlands

642


Bu kategorideki diğer haberler: