Ünlü sosyal medya fenomenlerine dava açıldı
Devlet fırsatçıların ensesinde:: 81 bin 666 ürün denetlendi!
Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğü ve son sözleri ortaya çıktı
'Tüm Yahudilerin ölmesi gerekiyor' diye bağırarak ...
“Para kazandınız” diye arayan olursa dikkat!
Over het verkiezingen 21 Maart

Over het verkiezingen 21 Maart


Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De laatste gemeenteraadsverkiezingen waren op 19 maart 2014. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Aan deze reguliere verkiezingen nemen 335 gemeenten deel.

Karakter Boyutu:

Gemeenteraden in vogelvlucht

Per 1 januari 2018 is het aantal gemeenten 380. Drie decennia geleden bestond Nederland nog uit 774 gemeenten. De omvang van een gemeenteraad hangt samen met het aantal inwoners van de gemeente. De grootste gemeenteraden van Nederland (bij gemeenten met meer dan 200.000 inwoners) telt 45 leden, de kleinste 9 leden (bij gemeenten met minder dan 3000 inwoners). Het aantal raadsleden – en dus zetels – is altijd oneven.

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de gemeente. De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en van het college van B&W. Wethouders worden benoemd door de gemeenteraad, burgemeesters door de regering, na een procedure waarin ook de gemeenteraad een belangrijke stem heeft.

Bekendmaking uitslag (vrijdag 23 maart 2018)

Het gemeentelijk centraal stembureau stelt de officiële uitslag van de gemeenteraadsverkiezing vast in een openbare zitting.

ALMELO GAAT NAAR STEMMEN

Nejat Sucu

Kandidaat-raadslid

56 jaar

Stem Nejat Sucu, Lijst 3. Nummer 6 .

Nejat Sucu (56) is al geruime tijd actief in de Almelose politiek en is daarnaast bestuurder bij Waterschap Vechtstromen.
Nejat woont sinds augustus 1980 in Almelo en komt oorspronkelijk uit Nevsehir in Turkije. Hij is getrouwd met Ayla en heeft twee kinderen, waarvan er één reeds het huis uit is. Hij werkt naast zijn bestuurstaken bij het Waterschap als pedagogisch medewerker in de gehandicaptenzorg.De kernwaarden van D66 onderschrijft Nejat: sociaal en progressief liberalisme. Sociaal omdat iedereen recht heeft op een basiskwaliteit van leven ongeacht geaardheid of herkomst. Progressief omdat de wereld vraagt om toekomstgericht, innovatief denken en handelen. Omdat de wereldorde snel verandert zowel positief in kennis en wetenschap als negatief met betrekking tot de kwaliteit van de wereldleiders en de te snelle veranderingen in ons klimaat en de teruggang in de biodiversiteit. Liberaal: door vrijheid in gebondenheid. Elk mens heeft in principe recht op maximale keuzevrijheid en dat vraagt om een bescheiden overheid. Die vrijheid en onafhankelijkheid verkrijg je door iedereen zoveel mogelijk te laten participeren. Het hebben van een baan of onderneming moet daarom meer financiële vrijheid bieden dan een uitkering.

Nejat is een bekend gezicht binnen de Turkse gemeenschap in Almelo. “D66 verbindt ons allemaal en ik wil de komende jaren bruggen bouwen in de Almelo. Het is erg belangrijk dat iedereen meedoet en meetelt in een duurzame en harmonieuze samenleving”.
Nejat staat voor: “Een sociaal divers Almelo levert een sociaal sterk Almelo.”


Tarih: 2.03.2018

Kategori : Nederlands

805


Bu kategorideki diğer haberler: