"15 Temmuz’un marşının yahut türküsünün olması şarttır!"
Adnan Oktar grubunun aylık geliri 'pes' dedirtti
Ahmet Hakan, Adnan Oktar operasyonunun detaylarını anlattı
Sırp polisinden uyarı: Sıla Yolu’nda çetelere dikkat!
Gurbetçinin izin parasını dinlenme tesisinde çaldılar
Chauffeurs dreigen 30 april en 1 mei

Chauffeurs dreigen 30 april en 1 mei


Vakbonden dreigen met staking in streekvervoer op 30 april en 1 mei

Karakter Boyutu:

Chauffeurs van de streekbussen dreigen 30 april en 1 mei het werk neer te leggen als de werkgevers niet met betere cao-voorstellen komen.

De werkgevers van de chauffeurs van streekbussen hebben een week de tijd om aan de eisen te voldoen. Als zij dan niet voldoende tegemoetkomen aan de wens van de werknemers om bijvoorbeeld de werkdruk te verminderen volgen acties, meldt vakorganisatie FNV.

De bonden en de werkgevers spraken maandag met elkaar over een nieuwe cao voor het streekvervoer, dat ook geldt voor machinisten van sommige lokale treindiensten. Het overleg leidde niet tot overeenstemming.

De werkgevers hadden eerder al een eindbod op tafel gelegd. Dat werd eind maart door de leden van CNV Vakmensen en FNV afgewezen.
De werkgevers laten weten teleurgesteld te zijn in de gang van zaken. Zij onderzoeken de mogelijkheden om toch tot een akkoord te komen.

Eerdere staking

Begin januari legden buschauffeurs ook al het werk neer. Toen ging het de chauffeurs om vermindering van de werkdruk. De werkgevers waren niet bereid om daar een centrale regeling voor te treffen. Daarnaast wilden de vakbonden een loonsverhoging van 3,5 procent, waar de werkgevers niet verder wilden gaan dan 2 procent.


Tarih: 16.04.2018

Kategori : Nederlands

181


Bu kategorideki diğer haberler: