Başkan onayladı... Yoksulu koruyan sistem geliyor!
48 yıl sonra hakim karşısına çıkan gurbetçi dede: Gençlik hatası
Doktorlar sosyal medyada yayılan modaya karşı uyarıyor
Türkiye'de evi olan Gurbetçiler DİKKAT!
Utrecht Müsiad, Türk basınıyla bir araya geldi
Nederlanders positiever over eigen financiën

Nederlanders positiever over eigen financiën


Nederlanders zijn de afgelopen vier jaar een stuk positiever gaan denken over hun financiële situatie en vooruitzichten. Ook het vertrouwen in instanties is toegenomen.

Karakter Boyutu:

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Het bureau vraagt Nederlanders regelmatig naar hun persoonlijke welzijn op verschillende aspecten.

Van de in 2017 ondervraagden beoordeelde 75 procent zijn financiële situatie als positief. Dat was vier jaar eerder nog 68 procent.

Over hun financiële toekomst was precies 50 procent van de ondervraagden positief, tegenover 40 procent in 2013. Het vertrouwen in instanties, zoals de politiek en politie, nam toe van 31 procent naar 40 procent.

Gezondheid

Het CBS onderzoekt het persoonlijke welzijn aan de hand van negen factoren en dit zijn de drie duidelijkste stijgers. Andere gemeten factoren, zoals gezondheid, sociaal leven, veiligheid en de buurt bleven nagenoeg gelijk ten opzichte van 2013.

De betrouwbaarheid van instanties en de financiële toekomst zijn ondanks de stijging nog wel de twee aspecten waarover Nederlanders het minst tevreden zijn. De factoren 'buurt' en 'opleiding' scoren in het onderzoek het hoogst, met allebei een rapportcijfer van 8,6.
Uit het onderzoek rolt een totale welzijnsscore van 6,2. Dat was vier jaar eerder nog 5,6.


Tarih: 26.07.2018

Kategori : Nederlands

486


Bu kategorideki diğer haberler: