Ünlü sosyal medya fenomenlerine dava açıldı
Devlet fırsatçıların ensesinde:: 81 bin 666 ürün denetlendi!
Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğü ve son sözleri ortaya çıktı
'Tüm Yahudilerin ölmesi gerekiyor' diye bağırarak ...
“Para kazandınız” diye arayan olursa dikkat!
Creditcardverstrekker ICS stopt met boetes

Creditcardverstrekker ICS stopt met boetes


Een van de grootste uitgevers van creditcards in Nederland geeft geen boetes meer bij wanbetalingen. In plaats daarvan blokkeert International Card Services (ICS) de kaart meteen, om te voorkomen dat de schuld verder oploopt.

Karakter Boyutu:

Deze nieuwe manier van werken geldt vanaf 1 november dit jaar, meldt de krant De Telegraaf zaterdag op basis van een aanpassing van de voorwaarden van ICS. Tot 1 mei kregen ICS-klanten meerdere boetes bij te laat betalen voordat de kaart geblokkeerd werd.

ICS is een dochtermaatschappij van ABN AMRO. De maatschappij beheert niet alleen Mastercards en Visa-creditcards voor ABN, maar ook voor klanten van Volksbank, ANWB en De Bijenkorf.

De nieuwe maatregel geldt voor ICS-creditcards zonder de mogelijkheid tot gespreid betalen en dat zijn er ongeveer 2,5 miljoen.

Nadat klanten het uitstaande saldo betaald hebben, kunnen zij hun creditcard weer gebruiken. Een woordvoerder van ICS zegt dat de maatschappij met deze aanpassing wil voorkomen dat betalingsachterstanden verder oplopen.

Andere creditcardmaatschappijen rekenen nog wel boetes bij betalingsachterstanden.

American Express geeft bijvoorbeeld na dertig, zestig en negentig dagen een boete van 2,5 procent. De banken ING en Rabobank incasseren openstaande saldo's vanaf de betaalrekening van de klant, ook als die daardoor rood komt te staan.


Tarih: 4.09.2018

Kategori : Nederlands

424


Bu kategorideki diğer haberler: