Ufuk Gazetesi

Coronavirus in Nederland: Discussie op schoolplein

Coronavirus in Nederland: Discussie op schoolplein
264
14 Mart 2020 - 9:00

Werk waar mogelijk thuis, beperk sociale contacten en blijf bij milde klachten in bed. Nederland doorstond de eerste dag waarop de extra coronamaatregelen golden. Die bleken hard nodig, want Europa is sinds gisteren het epicentrum van de corona-uitbraak, concludeerde de Wereldgezondheidsorganisatie.

In Nederland zijn inmiddels 804 mensen positief getest op het virus, zegt het RIVM. Met vijf nieuwe sterfgevallen liep het dodental als gevolg van Covid-19 op tot 10. Wereldwijd zijn ruim 5000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Aan het dringende advies van de overheid om thuis te werken lijkt massaal gehoor gegeven. Hoewel de NS minder treinen had ingezet, was het op stations een stuk rustiger dan normaal. Musea, theaters en gebedshuizen bleven dicht.

Ondertussen nam de druk op de zorg verder toe. Alle Brabantse ziekenhuizen hebben code rood afgekondigd. In de ziekenhuizen kunnen alle niet-spoedeisende operaties worden uitgesteld en verloven van zorgmedewerkers worden ingetrokken. Er wordt naarstig onderzocht of het aantal van 1150 beschikbare bedden op de Intensive Care (IC) uitgebreid kan worden.

Discussie op schoolplein

Hoewel de universiteiten en hogescholen hun deuren gesloten hielden, ging het basis- en middelbaar onderwijs gewoon open. Verschillende scholen en mbo’s hebben zelfstandig besloten geen fysieke lessen meer te geven. Andere scholen gaven aan dat een derde tot bijna de helft van de kinderen thuisbleef.

Lege restaurants

De economische gevolgen bleven niet beperkt tot de luchtvaart. Volgens de brancheorganisatie voor Nederlandse horeca is het aantal annuleringen in restaurants opgelopen tot 48 procent. Minister Van Engelshoven gaat met de culturele sector om tafel om te voorkomen dat instellingen omvallen.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland

film izle