Ufuk Gazetesi

Dode bij snelwegprotest gele hesjes

Dode bij snelwegprotest gele hesjes
129
12 Ocak 2019 - 13:43

Bij een protest van gele hesjes in Visé, bij Maastricht vlak over de grens met België, is een dode gevallen op de snelweg. Volgens Belgische media gaat het om een demonstrant van 50 jaar. Hij werd geraakt door een vrachtwagen en overleed ter plekke.

De aanrijding was tijdens een protest van twintig dertig mensen die de E25 in de richting van Maastricht blokkeerden. Onduidelijk is of de vrachtwagenchauffeur de betoger bewust aanreed.

De vrachtwagen zou een Nederlands kenteken hebben gehad. Er waren even berichten dat de trucker is aangehouden, maar die werden later tegengesproken. De vrachtwagen en de bestuurder worden opgespoord.

De E25 vanuit Luik naar Maastricht is afgesloten. De sfeer op de plek van de aanrijding is grimmig en er is veel politie ter plekke.

De afgelopen weken blokkeerden actievoerders in gele hesjes vaker de E25 bij de grens met Eijsden. Ze voeren, geïnspireerd door de grote protesten in Frankrijk, actie voor onder meer lagere prijzen.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland