Ufuk Gazetesi

Erdogan: Turkse strijdkrachten zijn in noordoosten van Syrië

Erdogan: Turkse strijdkrachten zijn in noordoosten van Syrië
278
09 Ekim 2019 - 18:04

De Turkse strijdkrachten zijn samen met Arabische en Turkmeense milities het noordoosten van Syrië binnengevallen, heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan woensdag aangekondigd. De inval vindt plaats nadat de Verenigde Staten afgelopen weekeinde hun troepen uit het gebied terugtrokken.

“Ons doel is om de terreurcorridor die men op onze zuidgrens probeert te vestigen, te vernietigen en vrede naar de regio te brengen”, zei Erdogan.

Een aanval vanuit de lucht op Koerdische militaire stellingen wordt vergezeld door artilleriebeschietingen, zei een bron binnen het Turkse leger tegen Reuters.

Dit is het eerste militaire offensief van Turkije in het gebied sinds het land samen met de Verenigde Staten plannen maakte om er een ‘veilige zone’ in te stellen.

Turkije wil op termijn een strook van zo’n 225 kilometer lang en 32 kilometer breed langs de Turks-Syrische grens veiligstellen als bufferzone tegen ‘terrorisme’. De inval van woensdag geldt als een stap in die richting.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland

film izle