Ufuk Gazetesi

Gele hesjes demonstreren in Maastricht

Gele hesjes demonstreren in Maastricht
268
02 Şubat 2019 - 17:38

In Maastricht demonstreren honderden mensen in gele hesjes. Ze protesteren tegen premier Rutte en willen dat Nederland net als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. De politie heeft een persoon aangehouden voor belediging, ook is iemand gewond geraakt door vuurwerk.

De Nederlandse gele hesjes krijgen steun uit het buitenland. Zo zijn er ook demonstranten uit België, Frankrijk en Duitsland. Ze lopen een route van zes kilometer door de stad die begint bij het MVV-stadion en eindigt bij het Plein 92. Veel demonstranten dragen anti-EU-spandoeken.

De organisatie koos voor Maastricht als locatie voor het protest omdat daar in 1992 het Verdrag van Maastricht werd getekend, waarmee de Europese Unie werd opgericht.

Het protest in het regenachtige Maastricht verloopt vreedzaam, al zijn rookbommen in de stoet afgestoken en is veel politie op de been. De organisatie had op 2000 deelnemers gerekend, maar dat aantal is niet gehaald.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland