Ufuk Gazetesi

Gratie voor Amerikaanse ‘seksslavin’ die moord pleegde

Gratie voor Amerikaanse ‘seksslavin’ die moord pleegde
139
08 Ocak 2019 - 10:14

De gouverneur van de Amerikaanse staat Tennessee heeft gratie verleend aan een vrouw die als kind slachtoffer was van mensenhandel. De nu 30-jarige Cyntoia Brown zat een levenslange celstraf uit voor een moord die ze pleegde toen ze 16 was.

Browns jeugd stond in het teken van misbruik en drugsgebruik. Haar moeder was alcoholiste en hoewel ze in een adoptiegezin terechtkwam, belandde ze als tiener toch op straat. Ze viel in handen van een pooier, bijgenaamdCut Throat, en moest als prostituee werken.

Op haar 16e werd Brown verkocht aan de 43-jarige oud-militair Johnny Allen, een wapenverzamelaar. Ze was bang voor wat er met haar zou gebeuren en schoot hem dood. Ze nam geld en wapens mee en sloeg op de vlucht. In een hotel werd ze opgepakt. Dat was in 2004.

Ze komt overigens nog niet direct vrij. Ze mag de gevangenis pas op 7 augustus verlaten, als ze vijftien jaar heeft vastgezeten.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland