Ufuk Gazetesi

Grote internationale actie tegen maffia

Grote internationale actie tegen maffia
166
05 Aralık 2018 - 12:45

Politie en justitie in Nederland, België, Italië en Duitsland zijn bezig met een grote actie tegen de Italiaanse maffiaorganisatie ‘ndrangheta. In Nederland vinden tientallen invallen plaats, maar details wil de politie nog niet geven.

De criminele organisatie ‘ndrangheta komt uit het Italiaanse Calabrië, maar is door heel Europa actief. In de vier landen vinden op dit moment arrestaties en inbeslagnames plaats.

“‘Ndrangheta heeft de Siciliaanse cosa nostra inmiddels verdrongen als machtigste criminele organisatie van Italië”, zegt verslaggever Marc Hamer. “In Nederland houdt de organisatie zich vooral bezig met drugssmokkel via de bloemenbranche, omdat die een heel fijnmazig distributienetwerk heeft.”

‘Ndrangheta is een grote speler in de cocaïnehandel en houdt zich verder bezig met witwassen door investeringen in bijvoorbeeld de horeca.

De actie van vandaag, die de codenaam Pollino heeft meegekregen, houdt verband met een Europees onderzoek dat al in 2016 begon. Vanmiddag om 12.00 uur is er bij Eurojust, de Europese instantie voor justitiële samenwerking, een persconferentie waarin meer informatie wordt gegeven.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland