Ufuk Gazetesi

‘Ivanka Trump genoemd als president Wereldbank’

‘Ivanka Trump genoemd als president Wereldbank’
132
12 Ocak 2019 - 13:00

Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, is een van de gegadigden om Jim Yong Kim te vervangen als president van de Wereldbank. Kim maakte maandag bekend per 1 februari te vertrekken.

VolgensThe Financial Times circuleren er al verschillende namen in Washington, waaronder die van Trumps dochter. Ook David Malpass, een buitenlanddeskundige bij het Amerikaanse ministerie van Financiën, en de voormalige VN-ambassadeur Nikki Haley worden genoemd.

Dat een Amerikaan aan het hoofd van de Wereldbank komt te staan ligt voor de hand maar is niet zeker. Er bestaat een soort herenakkoord dat de Amerikanen de leider van de Wereldbank mogen aanwijzen, terwijl de Europeanen die van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) mogen benoemen.

De Wereldbank verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als doel het bestrijden van armoede.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland