Ufuk Gazetesi

Johnson & Johnson moet schadevergoeding betalen

Johnson & Johnson moet schadevergoeding betalen
152
27 Ağustos 2019 - 9:08

Medicijnfabrikant Johnson & Johnson moet meer dan een half miljard dollar schadevergoeding betalen aan de Amerikaanse staat Oklahoma. Volgens een rechtbank in Oklahoma heeft het bedrijf bijgedragen aan de ‘opiatencrisis’ in de staat.

Johnson & Johnson fabriceert onder meer zware pijnstillers die erg verslavend zijn. Volgens de staat heeft de farmaceut in de marketing opzettelijk de verslavende gevolgen van hun pijnstillers gebagatelliseerd en de nadruk gelegd op de positieve werking van de opiaten.

Het beleid van Johnson & Johnson leidde volgens de staat tot stijgende kosten voor de zorg en politie en tot een toename van het aantal overdosis-doden. In Oklahoma stierven sinds het jaar 2000 zo’n 6000 mensen aan een overdosis pijnstillers. In de hele VS zouden dat er honderdduizenden zijn.

De rechter was het eens met de aanklager dat het bedrijf bijdroeg aan de massale verslaving aan pijnstillers en wees een schadevergoeding toe van 572 miljoen dollar. Johnson & Johnson heeft aangekondigd in hoger beroep te gaan.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland

film izle