Ufuk Gazetesi

Landelijk vuurwerkverbod lijkt kwestie van tijd

Landelijk vuurwerkverbod lijkt kwestie van tijd
239
10 Ocak 2020 - 5:23

Het lijkt inmiddels niet meer de vraag óf er een vuurwerkverbod komt, maar meer hoe dat eruit gaat zien. Want de afgelopen dagen is het snel gegaan: niet alleen politie en brandweer, maar ook tal van burgemeesters, gemeenteraden en zelfs de branchevereniging schaarde zich achter maatregelen die de jaarwisseling veiliger moeten maken.

Ook in politiek Den Haag is er voor het eerst een krappe Kamermeerderheid voor een verbod op gevaarlijk vuurwerk. Morgen komt het kabinet bijeen om te praten over de afgelopen jaarwisseling en de gevolgen die de incidenten moeten krijgen.

En zelfs de VVD, qua zetels de grootste pro-vuurwerkpartij, is “niet doof en blind” voor de herhaalde oproepen van burgemeesters, politie, oogartsen en hulpverleners, zei fractieleider Dijkhoff dinsdag.

Toch hoeven we op korte termijn geen totaalverbod te verwachten, denkt politiek verslaggever Xander van der Wulp. “Zeker niet voor komende jaarwisseling. Want dat is 2,5 maand voor de landelijke verkiezingen en niemand van de pro-vuurwerkpartijen wil boze kiezers tegen zich in het harnas jagen.”

Paulus Houthuijs – NOS

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland

film izle