Ufuk Gazetesi

Oud-advocaat Trump gaat tegen president getuigen

Oud-advocaat Trump gaat tegen president getuigen
116
11 Ocak 2019 - 21:26

De vroegere advocaat van president Trump, Michael Cohen, gaat tegen de president getuigen voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden. De hoorzitting wordt gezien als een eerste aanval van de Democraten op Trump, waarbij belangenverstrengeling en banden met Rusland speerpunten vormen.

Cohen was een van de trouwste bondgenoten van Trump. Hij werkte al voor Trump voordat hij zich kandidaat ging stellen voor het presidentschap. Cohen was niet alleen Trumps advocaat, maar ook zaakwaarnemer en vastgoedmakelaar en was daardoor op de hoogte van veel details van Trumps zakenleven.

Een Amerikaanse rechter veroordeelde Cohen in december tot een gevangenisstraf van drie jaar wegens het overtreden van regels voor de campagnefinanciering. Cohen betaalde tijdens de presidentscampagne van Trump zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels en ex-Playboymodel Karen McDougal, die zeiden dat ze een relatie hadden gehad met Trump.

Cohen werd ook gehoord door het congres in het onderzoek naar de inmenging van Rusland bij de verkiezingen in 2016 en gaf ook aan mee te werken aan het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller.

De hoorzitting van Cohen volgende maand zal publiekelijk plaatsvinden. De oud-advocaat zegt dat hij ernaar uitkijkt om een volledige en geloofwaardige verklaring aan het Amerikaanse volk te geven.

Trump, die eerder Cohen afschilderde als leugenaar, zegt dat hij zich geen zorgen maakt over diens getuigenis.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland