Ufuk Gazetesi

Penningmeester van het Vaticaan veroordeeld voor kindermisbruik

Penningmeester van het Vaticaan veroordeeld voor kindermisbruik
296
26 Şubat 2019 - 10:35

De Australische kardinaal George Pell, een van de machtigste mensen in het Vaticaan, is veroordeeld voor kindermisbruik. De rechtbank acht bewezen dat hij in 1996 in Melbourne twee minderjarige misdienaars heeft misbruikt. Pell spreekt de vijf aanklachten tegen en zal naar verwachting in beroep gaan tegen zijn straf, die hij morgen hoort.

De inmiddels 77-jarige Pell zou de jongens hebben misbruikt toen hij in 1996 aartsbisschop was van Melbourne. Een van zijn twee slachtoffers heeft verklaard dat Pell hem en een andere misdienaar na een dienst betrapte toen ze stiekem samen van de miswijn dronken. Pell zou de twee 13-jarige jongens daarop een reprimande hebben gegeven en hebben gedwongen tot seksuele handelingen.

Zelf heeft de kardinaal de beschuldigingen altijd tegengesproken. “Het hele idee van seksueel misbruik is weerzinwekkend, vind ik”, zei hij. Zijn advocaat zei dat “alleen een gek” het risico zou nemen de jongens te misbruiken in een drukbezochte ruimte als de St. Patricks Cathedral in Melbourne. Ook achtte hij het fysiek onmogelijk dat Pell zich had ontbloot, vanwege zijn zware gewaad.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland