Ufuk Gazetesi

Politie en gele hesjes botsen weer in Frankrijk

Politie en gele hesjes botsen weer in Frankrijk
143
06 Ocak 2019 - 12:26

Op meerdere plekken in Frankrijk zijn confrontaties geweest tussen de ‘gilets jaunes’ (gele hesjes) en de politie. Langs de Seine in Parijs vuurden agenten traangas af om betogers op afstand te houden.

Dat gebeurde onder meer op een voetgangersbrug, zo is op beelden te zien, maar ook bij het parlementsgebouw en het museum d’Orsay.

Op een aantal plaatsen werden barricades opgeworpen en aangestoken. Ook een bootrestaurant moest het ontgelden. Een agent raakte gewond op de Seine-kade, doordat er van bovenaf een fiets op hem werd gegooid.

De Zweedse zaakgelastigde Veronika Wand-Danielsson klaagde op Twitter dat de politie in geen velden of wegen was te bespeuren toen er vlak voor haar ambassade wat rommel in vlammen opging. “Dankzij vriendelijke buren konden we het vuur doven”.

Het was de achtste keer dat de gele-hesjesbeweging de zaterdag tot nationale protestdag uitriep.

Behalve in de Franse hoofdstad gingen mensen de straat op in onder andere Marseille, Bordeaux, Toulouse en Lyon, meldt de krantLe Parisien, eveneens met wat ongeregeldheden tot gevolg.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland