Ufuk Gazetesi

Stankoverlast in groot deel Nederland

Stankoverlast in groot deel Nederland
299
09 Şubat 2019 - 12:27

In een groot gebied in Nederland is er sprake van stankoverlast na een ongeval met de stof petrolad in Alblasserdam. Tot aan Utrecht toe komen meldingen over de stank binnen. Petrolad is stof die wordt toegevoegd aan industriële smeermiddelen, zoals vaseline.

Volgens de veiligheidsregio is het gezondheidsrisico nihil, maar kan de stank wel leiden tot overgeven en misselijkheid. Er is daarom een NL-Alert uitgegaan om mensen die last hebben te waarschuwen ramen en deuren gesloten te houden.

De stank is afkomstig uit een tankwagen op een bedrijventerrein aan de Edisonweg in Alblasserdam. Bij het schoonmaken van de tank liepen zowel de druk als de temperatuur op. Daardoor schoot de veiligheidsklep van de tankwagen open en kon de rubber- en gasachtige geur ontsnappen.

De inhoud van de tankwagen wordt overgepompt naar een andere wagen, maar dat gaat nog wel een paar uur duren.

Kinderen op de sportvelden in Ablasserdam worden door de Veiligheidsregio geadviseerd naar binnen te gaan. In de rest van het gebied waar het stinkt kan er volgens de Veiligheidsregio wel gewoon worden gesport.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland