Ufuk Gazetesi

‘Terugtrekking uit Syrië begint over enkele weken’

‘Terugtrekking uit Syrië begint over enkele weken’
307
11 Şubat 2019 - 19:03

De terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrië zal waarschijnlijk over enkele weken beginnen. Dat zei Joseph Votel, de hoogste Amerikaanse militaire bevelhebber in het Midden-Oosten.

President Donald Trump kondigde in december al aan dat alle Amerikaanse troepen in 2019 Syrië zouden verlaten. In eerste instantie sprak hij van een periode van zestig tot honderd dagen, maar later zei hij die termijn te heroverwegen.

Generaal Votel beantwoordde zondag vragen van verslaggevers. “Het is geen kwestie van dagen, maar waarschijnlijk wel over enkele weken”, antwoordde hij op de vraag op welke termijn de terugtrekking van de circa 2.000 grondtroepen zou plaatsvinden.

Het vervoer van militair materiaal terug naar de VS is al wel begonnen. “We zitten goed op het schema waar we op willen zitten. Mensen verplaatsen is makkelijker dan materiaal, dus we zijn nu bezig materiaal dat we niet meer nodig hebben eerst terug te vervoeren.”

Votel, die de leiding heeft over het US Central Command, het Amerikaanse militaire hart in het Midden-Oosten, stelde dat de exacte datum afhankelijk is van de vorderingen van de situatie in Syrië. De VS leidt momenteel een laatste offensief tegen terreurgroep Islamitische Staat in het land.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland