Ufuk Gazetesi

Twee andere verdachten aanslag Utrecht opgepakt

Twee andere verdachten aanslag Utrecht opgepakt
345
19 Mart 2019 - 10:40

De eerste verdachte werd maandagmiddag al gearresteerd – nog voor het aanhouden van hoofdverdachte Gökmen T. – bij een van de invallen van de politie in de stad. Het is nog onduidelijk wat zijn rol is.

Ook van de derde verdachte, die maandagavond laat gearresteerd werd, is nog onduidelijk hoe hij of zij bij de aanslag betrokken is.

De arrestatie van hoofdverdachte T., van wie de politie de identiteit bekendmaakte, werd maandag rond 18.30 uur bekendgemaakt op een persconferentie.

Aan het begin van de persconferentie stelde Van Zanen nog dat de verdachte nog voortvluchtig was, maar aan het einde kwam het bericht binnen dat de 37-jarige T. is aangehouden.

T. werd gearresteerd bij de inval van een huis aan de Oudenoord, in de Utrechtse wijk Pijlsweerd. Het is niet duidelijk op welke wijze de twee andere verdachten betrokken zijn bij de aanslag.

De lokale driehoek kon daarna geen aanvullende vragen beantwoorden, omdat het nieuws van de aanhouding pas tijdens de persconferentie bekend werd.

Over de identiteit van de drie mensen die om het leven kwamen bij de aanslag is officieel nog niets bekendgemaakt. Wel meldde het AD maandagavond dat een van de drie dodelijke slachtoffers een negentienjarige vrouw uit Vianen is.

Daarnaast meldt RTV Utrecht dat een vader van twee leerlingen van het Christelijk Gymnasium Utrecht is omgekomen bij de schietpartij. De man zou ook jeugdtrainer zijn bij voetbalvereniging C.O.V. Desto. De amateurclub uit Utrecht plaatste maandagavond een bericht op zijn website waarin met “grote verslagenheid” en “vol verbijstering” wordt gereageerd op het overlijden van de man.

Een woordvoerder van de politie kon maandagavond nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers. Ook de gemeente Utrecht meldt “uit respect voor de nabestaanden” niets over de slachtoffers.

Er is wel al overleg geweest met enkele betrokkenen over een eventuele herdenking. Daar is nog niets over besloten.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland