Ufuk Gazetesi

Vuurwerkverkoop begint vandaag

Vuurwerkverkoop begint vandaag
118
28 Aralık 2019 - 11:00

De vuurwerkverkoop begint vandaag. Zaterdag, maandag en dinsdag kunnen de rotjes, vuurpijlen en ander vuurwerk voor de jaarwisseling gekocht worden. Op zondag mag dat niet.

Verkopers moeten dit jaar verplicht gratis veiligheidsbrillen en aansteeklonten aan klanten meegeven. Ook moeten ze instructie geven over hoe het vuurwerk veilig wordt afgestoken. Dit jaar mag voor het laatst vuurwerk in de zwaarste categorie worden afgestoken. Groot vuurwerk zoals Chinese rollen en honderdduizendklappers zijn vanaf de jaarwisseling 2020-2021 verboden.

Lanceerstandaards

De minimumleeftijden voor het afsteken van vuurwerk zijn 12, 16 en 18 jaar. Die leeftijden hangen af van het soort vuurwerk dat mensen kopen. Op de verpakking van legaal vuurwerk staat welke leeftijd de klant moet hebben om het te mogen afsteken. Verkopers van vuurpijlen moeten sinds vorig jaar een lanceerstandaard meeleveren.

Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. In steeds meer gemeenten worden vuurwerkvrije zones aangewezen.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland

film izle