Ufuk Gazetesi

Zware explosie voor partijkantoor AfD in oosten van Duitsland

Zware explosie voor partijkantoor AfD in oosten van Duitsland
134
04 Ocak 2019 - 12:11

Voor het kantoor van de rechts-populistische politieke partij Alternative für Deutschland (AfD) in de Duitse stad Döbeln in de bondsstaat Saksen heeft donderdagavond een zware explosie plaatsgevonden.

Volgens de politie is een onbekende substantie ontploft. Er zijn geen gewonden gemeld. Aan het pand en aan de ernaast gelegen gebouwen zijn ramen en deuren beschadigd. Ook meerdere auto’s zijn beschadigd geraakt.

De aanleiding van de explosie is nog niet duidelijk. De politie houdt rekening met een politiek gemotiveerd misdrijf, liet de politiechef weten. Het Openbaar Ministerie onderzoekt het incident.

AfD is de op twee na grootste partij in het Duitse parlement. De partij, die vaak kritiek uit op de Europese Unie en het vluchtelingenbeleid van Duitsland, haalde bij de meest recente verkiezingen 12,6 procent van de stemmen, goed voor 92 zetels in de Bondsdag.

Döbeln ligt in het oosten van Duitsland, tussen Leipzig en Dresden in, op zo’n 20 kilometer van de grens met Tsjechië en 100 kilometer van de grens met Polen.

SON EKLENEN FİRMALAR

Ufuk Gazetesi Hollanda'nin en uzun soluklu Türkçe gazetesi Türkiye haberleri - nieuws van Turkije, Hollanda haberleri - nieuws van Nederland